Skip to main content

Ellen Rooding is angsttherapeut en heeft zich gespecialiseerd in tandartsangst. Uniek aan Ellen’s methode voor Dente Pe is dat deze gericht is op zowel patiënt als tandarts.
Lees meer over Ellen Rooding.

Dente Pe behandelplan

1. kennismakingsgesprek
2. probleemanalyse & diagnostiek
3. behandelplan
4. start behandeling 3 tot 4 keer
5. evaluatie

Ellen werkt volgens een psycho-dynamische aanpak. Dat wil zeggen dat u op een actieve manier kennis maakt met uw angst en met bepaalde onderdelen van de mondzorg. Er worden gesprekken gevoerd, maar u wordt ook aan het werk gezet. Door een speelse aanpak krijgt u niet alleen een andere kijk maar ook een heel ander gevoel bij de tandheelkundige behandelingen.

De behandeling start met een kennismakingsgesprek, probleemanalyse en diagnostiek. Tijdens deze sessie wordt er gekeken of Ellen u kan helpen uw angst te overwinnen of te verminderen. Tevens krijgt u een uitvoerige toelichting op de werkwijze van de behandeling. Iedere angstklacht is anders en dat betekent dat voor u een individueel afgestemd behandelingsplan gemaakt wordt.

Verschillende behandelmethoden voor tandartsangst

Ellen werkt met verschillende behandelmethoden uit actuele onderzoeken. Het gaat hierbij om nieuwe toepassingen van cognitieve therapie, gedragstherapie, aandacht-sturing, counseling, ontspanningstechnieken en EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing, een effectief bewezen behandelmethode om nare ervaringen te verwerken).

In uw tempo gaat er een beweging plaatsvinden richting behandelstoel van de tandarts. U mag hierin plaatsnemen en Ellen zal wanneer u op uw gemak bent stapsgewijs en langzaam beginnen met kleine behandelingen in de mond.

 

Nauwe samenwerking met uw tandarts

De behandelingen vinden plaats in een tandartskamer. Dit is tenslotte de plaats waar u vertrouwd wilt raken. Uiteraard gaat dit (in een later stadium) in nauwe samenwerking met uw tandarts. Hij/zij krijgt handvatten aangereikt om de behandeling in het verlengde van de angsttherapie voort te zetten.

Uiteindelijk bent u er klaar voor om door de tandarts een behandeling te ondergaan. Een overwinning staat u te wachten en u kunt de angst achter u laten. Hiervoor zijn gemiddeld 3 tot 4 behandelingen nodig.

Dente Pe is de specialist voor behandeling van tandartsangst in Limburg!

Button Text