Skip to main content
Mijn naam is Ellen Rooding. In 1974 ben ik afgestudeerd als mondhygiënist aan de hogeschool Nijmegen.
Jaren later ben ik me gaan verdiepen in de angsttherapie en met name in de tandartsangst. Ik ben enkele opleidingen gaan volgen om krachtig mensen te helpen die bang zijn voor de tandarts. Tevens behandeling ik andere angsten zoals faalangst, vliegangst etc..

Mijn visie:

Na jarenlange ervaring als mondhygiënist ben ik mij gaan verdiepen in tandartsangst. Angst is een van de vijf emoties maar niet altijd nodig. Het kan een vreselijke aanslag zijn op je welbevinden en voorkomen dat je noodzakelijke zaken uit de weg gaat.

Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van angstreductie volg ik op de voet en ik gebruik behandelmethoden uit actuele onderzoeken.

Hulp bij het overwinnen van tandartsangst

Certficering, registratie en lidmaatschap:
 • Gediplomeerd Mondhygiènist (BIG geregistreerd)
 • Gediplomeerd Counselor-Coach
 • Gediplomeerd Angstcoaching
 • Gecertificeerd Kindercoach
 • Toegepaste Psychologie, Universiteit Maastricht
 • Certificaat EMDR
 • Certificaat Angstbegeleiding van professor De Jongh
 • Angstaanpak door E. van de Wereld
 • NLP basis
 • Certificaat Matrix
Werkervaring:
 • Schooltandverzorgìng Heerlen
 • Diverse tandartspraktijken
 • Parodontologiepraktijk Amersfoort
 • Implantologiepraktijk Bosch en Duin
 • Ziekenhuis Maastricht, afdeling Kaakchirurgie
 • Ziekenhuis Utrecht, afdeling Kaakchirurgie
 • Ziekenhuis Heerlen, afdeling bijzondere tandheelkunde