Skip to main content
Zie je er als een berg tegenop om naar de tandarts te gaan..lig je verkrampt in de stoel..bang dat een controle uitloopt op een pijnlijke behandeling? Je bent niet de enige ! Heel veel mensen kampen met dit probleem, Gelukkig is er iets aan je tandartsangst te doen. Ik kan je helpen!
Als angstcoach/therapeut help ik je om de angst sterk terug te brengen, en dat in slechts enkele sessies. Bovendien leer ik je dat je tijdens een behandeling bij de tandarts ontspannen bent en blijft.

Mijn werkwijze om tandartsangst sterk te verminderen

Ik werkte al jaren als mondhygiënist toen ik zelf te maken kreeg met angst. Ik realiseerde me toen wat angst met mensen doet. Je hart klopt in je keel, je voelt je duizelig en begint te trillen. Je bent misselijk, slaapt slecht en bent gespannen. Vanaf dat moment begreep ik de angst bij mijn patiënten veel beter en ging ik me verdiepen in behandelmethoden om angst te verminderen.

Ik ontwikkelde een effectieve methode, op basis van kennis uit coaching, psychologie en uit de tandheelkunde.

We starten samen met een kennismakingsgesprek in een rustige omgeving. Daarna gaan we kijken wat ik voor je kan betekenen aan de hand van jouw hulpvraag en ervaring bij de tandarts. Iedere angstklacht is anders en dat betekent dat ik een individueel afgestemd plan maak.

Behandelmethoden

Ik werk met verschillende behandelmethoden, zoals gedragstherapie, ontspannings- en visualisatietechnieken en EMDR. Afhankelijk van jouw angstklachten bepaal ik welke behandeling het beste bij je past.

Stap voor stap bouwen we het vertrouwen op en vermindert de angst. In uw eigen tempo bewegen we richting tandartsstoel. En als je er aan toe bent beginnen we langzaam met kleine behandelingen in de mond.

Kinderen

Kinderen met tandartsangst hebben een andere aanpak nodig dan volwassenen.

Klik hier voor meer informatie over speciale behandelingen voor tandartsangst bij kinderen.

Nauwe samenwerking met de tandarts

De behandelingen zullen plaatsvinden in verschillende ruimtes en locaties. Eerst zorg ik ervoor dat je niet getriggerd wordt door de tandheelkundige apparatuur zodat je je kunt richten op ons gesprek. Op een bepaald moment ben je eraan toe om in de tandartskamer de behandeling te vervolgen. Ik begeleid je dan zodat je er niet alleen voor staat.

De uiteindelijke overwinning staat je te wachten en kun je de angst achter je laten.

Vergoeding

De angstbehandeling wordt vergoed uit de basisverzekering nadat er een aanvraag is ingediend en een akkoordverklaring is afgegeven. Daarnaast kan er een vergoeding plaatsvinden op basis van de M-codes uit de tandartsverzekering.

Ervaring van een tandarts

“Spectaculaire resultaten voor de patient en voor mij.”

Klik hier om meer te bekijken.

Ervaringen van patiënten

Een greep uit de vele reacties die Dente pe kreeg na de behandeling.

Klik hier de ervaringen te bekijken.

Wil je je weer veilig voelen tijdens de tandheelkundige behandeling?

We kunnen samen bekijken hoe we de angst voor de tandarts kunnen doorbreken. Na de behandeling kan je met recht trots op jezelf zijn!

Meld je aan voor een gratis intake gesprek