Skip to main content

“Spectaculaire resultaten voor de patiënt en voor mij”

Ik kwam in contact met de tandarts toen een van zijn patiënten door mij werd behandeld. Toen de angsttherapie voor de patiënt was afgerond, ging ik in gesprek met de tandarts. Ik gaf hem inzicht in wat hij als tandarts kon doen om de angstreductie te versterken en een duurzaam karakter te geven.

Tandarts: “In mijn tandartspraktijk heb ik veel te maken met angstige patiënten. Het behandelen van angstpatiënten is vaak een stressvolle en tijdrovende zaak. Ik probeer de patiënt altijd op zijn gemak te stellen, maar dit blijkt niet altijd voldoende te zijn. Vaak mis je als tandarts de kennis en kunde om iets aan de angst te kunnen doen.

Je hebt ook niet altijd in de gaten hoe erg die angst kan zijn. Ik hoor soms dat men de hele nacht voor de behandeling wakker heeft gelegen! Op zo’n moment zou je willen dat je daar wat aan kon doen.

Ik werd heel enthousiast toen Ellen Rooding mij liet zien dat de tandartsangst in de praktijk kon worden aangepakt. Ze gaf mij individueel per patiënt richtlijnen om de angstreductie te bekrachtigen. Zo kan de behandeling echt aansluiten op de angsttherapie van Ellen. De resultaten zijn spectaculair te noemen. Niet alleen voor de patiënt, maar ook voor mij: ik kan nu in  een ontspannen sfeer heel prettig werken!”

Tandarts