Skip to main content

Stel u voor: ontspannen in de tandartsstoel

Ziet u als een berg op tegen een tandartsbezoek en ligt u verkrampt in de stoel, bang dat een controle uitloopt op een pijnlijke behandeling? U bent niet de enige. Heel veel mensen kampen met dit probleem. Gelukkig is er iets te doen aan uw tandartsangst.
Als angsttherapeut help ik u om uw tandartsangst sterk terug te brengen, en dat in slechts enkele sessies. Bovendien leer ik ook uw tandarts of mondhygiënist hoe ze ervoor kunnen zorgen dat u tijdens een behandeling ontspannen bent en blijft.

Mijn werkwijze om tandartsangst sterk te verminderen

Ik werkte al jaren als mondhygiënist toen ik zelf te maken kreeg met angst en me realiseerde wat angst met mensen doet. Je hart klopt in je keel, je voelt je duizelig en begint te trillen. Je bent misselijk, slaapt slecht en bent gespannen. Vanaf dat moment begreep ik de angst bij mijn patiënten veel beter en ging ik me verdiepen in behandelmethoden voor angst.

Ik ontwikkelde een effectieve methode, op basis van kennis uit de counseling en psychologie én uit de tandheelkunde. We gaan  eerst in gesprek in een rustige omgeving. Zo bouwen we een vertrouwensrelatie op die essentieel is om de behandeling te laten slagen. Daarna gaan we samen kijken wat ik voor u kan betekenen om de angst aan te pakken. Iedere angstklacht is anders en dat betekent dat ik een individueel afgestemd behandelingsplan maak.

Verschillende behandelmethoden voor tandartsangst

Ik werk met verschillende behandelmethoden, zoals gedragstherapie, ontspanningstechnieken en EMDR. Afhankelijk van uw angstklachten bepaal ik welke behandeling het beste bij u past.
Stap voor stap bouwen we uw vertrouwen op en vermindert de angst. In uw eigen tempo bewegen we richting tandartsstoel. En als u er aan toe bent, beginnen we langzaam met kleine behandelingen in de mond.

Nauwe samenwerking met uw tandarts

De behandelingen zullen plaatsvinden in verschillende ruimtes en locaties. Eerst zorg ik ervoor dat u niet getriggerd wordt door de tandheelkundige apparatuur zodat u zich kunt richten op het gesprek. Op een bepaald moment bent u eraan toe om in de tandartspraktijk de therapie te vervolgen. Dit is tenslotte de plaats waar u vertrouwd wilt raken. Uiteraard gaat dit (in een later stadium) in nauwe samenwerking met uw tandarts. Hij/zij krijgt handvatten aangereikt om de behandeling in het verlengde van de angsttherapie voort te zetten.

Uiteindelijk bent u er klaar voor om door de tandarts een behandeling te ondergaan. Een overwinning staat u te wachten en u kunt de angst achter u laten. Hiervoor zijn gemiddeld 3 tot 6 behandelingen nodig.
Inmiddels heb ik honderden mensen met tandartsangst kunnen helpen. Enkele ervaringen van mijn patiënten >

Vergoeding

Dente Pe werkt samen met verschillende zorgverzekeraars. Er dient eerst een aanvraag bij de desbetreffende zorgverzekering ingediend te worden. Bij akkoordverklaring wordt de behandeling vergoed uit de basisverzekering.

De daadwerkelijke kosten worden vrijblijvend na het kennismakingsgesprek in kaart gebracht.

U hoeft het niet alleen te doen, maak een afspraak

Button Text