Skip to main content

Kun je iedereen met tandartsangst helpen?

In de meeste gevallen is  tandartsangst goed te behandelen. Als dit niet het geval is, blijkt dit uit het vrijblijvende kennismakingsgesprek.

Ik heb geen tandarts. Kan ik dan toch behandeld worden?

Jazeker kan dat. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat u gaat kijken wanneer en naar welke tandarts u gaat.

Hoe lang duurt een behandeling?

Dat verschilt per persoon. Gemiddeld zijn 3 tot 6 sessies voldoende. Na het kennismakingsgesprek is helder hoeveel sessies in uw geval nodig zijn. Als uw zorgverzekeraar de aanvraag voor behandeling goedkeurt, worden de sessies vergoed uit de basisverzekering.

Moet mijn tandarts of mondhygiënist meewerken aan de behandeling?

Uw angstklachten behandelen we individueel, maar na afloop van uw therapie is het van belang dat uw tandarts of mondhygiënist ook weet hoe hij/zij het beste met u kan omgaan. Daartoe reik ik handvatten aan. Als u verwacht dat uw behandelaar niet openstaat voor uw behandeling, geef dit dan aan tijdens het kennismakingsgesprek.

Wat zijn de kosten van de behandeling?

Dit is afhankelijk van het individuele behandelingsplan. Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan om de kosten voor u helder te krijgen. Overigens is het vaak mogelijk de kosten vergoed te krijgen door uw ziektekostenverzekeraar.

Ik woon niet in Limburg. Kan ik dan toch door u geholpen worden?

Dente Pe is gevestigd in Geleen. Als de afstand voor u geen probleem is, help ik u graag.

Wat als ik me toch nog niet sterk genoeg voel na de behandelingen?

Het kan voorkomen dat uw lichaam toch nog de angstverschijnselen krijgt na de behandeling. Uw hoofd zegt dat u niet bang bent, maar toch…Uw lichaam reageert nog op de oude onderliggende gedachten. De behandeling kan dan weer worden opgepakt om deze restangst op te ruimen.

Ben ik na de angsttherapie helemaal klaar of moet ik nog een keer een afspraak maken?

Het is verstandig om na circa 3 maanden de angsttherapie in een korte sessie te herhalen, dat komt het resultaat ten goede.