Skip to main content

Liever ontspannen patiënten in de stoel?

Mijn naam is Ellen Rooding en ik ben angsttherapeut. Ik help in een aantal sessies de angst bij patiënten sterk terug te brengen. Het vervolg van de angstreductietherapie vindt plaats tijdens de tandartsbehandeling. Zo kan de angstreductie beklijven en wordt de angst niet meer opgeroepen.

Daarnaast help ik behandelaars om met angstige en gespannen patiënten om te gaan.
Tandartsen en mondhygiënisten moeten vaak een gespannen houding aannemen bij het behandelen van een angstige of gespannen patiënt, met vermoeidheid en fysieke klachten als gevolg.
Bovendien vinden veel behandelaars het lastig om het technische aspect van de behandeling te combineren met het psychologische aspect van rekening houden met de angst. Dat zet de kwaliteit van de behandeling onder druk.
Het is een onderschat probleem waar gelukkig steeds meer aandacht voor komt.

De methode van Dente Pe

Ik werkte al jaren als mondhygiënist toen ik zelf te maken kreeg met angst en me realiseerde wat angst met mensen doet. Je hart klopt in je keel, je voelt je duizelig en begint te trillen. Je bent misselijk, slaapt slecht en bent gespannen. Vanaf dat moment begreep ik de angst bij mijn patiënten veel beter en ik besloot me te gaan verdiepen in behandelmethoden voor angst.

Ik ontwikkelde een effectieve methode op basis van kennis uit de counseling en psychologie én uit de tandheelkunde. Het gaat hierbij om toepassing van cognitieve therapie, gedragstherapie, aandacht-sturing, counseling, ontspanningstechnieken en EMDR (een effectief bewezen behandelmethode om nare ervaringen te verwerken). Stapsgewijs bouwt de patiënt vertrouwen op en kan hij/zij zich meer en meer ontspannen tijdens de behandeling. Ook de betrokken tandarts krijgt handvatten aangereikt. Inmiddels heb ik met deze methode honderden patiënten kunnen helpen.

workshop-angstreductie-dente-pe

Workshops voor behandelaars

Ik geef regelmatig workshops voor behandelaars, op aanvraag of met open inschrijving. Zo ga ik binnenkort een workshop ‘Samenwerken in de Angstreductie’ plannen. Wilt u op de hoogte blijven? Vul dan het contactformulier in.

 
Dente Pe angsttherapie binnen uw eigen praktijk

Heeft u behoefte aan samenwerking met Dente Pe, waarbij ik angstige patiënten binnen uw praktijk help en u persoonlijk begeleid in het omgaan met deze patiënten? Ook dit behoort tot de mogelijkheden. Op basis van een persoonlijk gesprek en inventarisatie van de problematiek, bepalen we samen hoe de samenwerking het beste vorm kan krijgen. Ook trainingen op locatie zijn mogelijk.
Contact voor bespreken van de mogelijkheden voor samenwerking

Button Text